tisdag 23 augusti 2011

Ännu ingen vardag

Efter lite mer än en vecka känns det fortfarande som semester. Barnen kommer hem glada och lite spralliga efter alla nya intryck på skolan. Vi äter lite mellanmål tillsammans, ananas eller vattenmelon och därefter blir det poolen ngr timmar. Det är inte lika varmt längre – ”bara” 25 grader – vilket är en mycket behaglig temperatur.

Idag har jag varit på vift med två andra tjejer från vårt område och lärt mig massor. Handlade mjöl, smör, kakao och bakpulver för barnen ville så gärna baka – allt importerat och SVIN dyrt. Men det kompenseras av kött, frukt och grönsaker som är JÄTTEbiliigt…och sååå gott. För första gången sedan vi kom hit blev det inte wokad vitkål och IKEAS köttbullar utan en god fläskfilegryta – barnen var överlyckliga. Så sakta men säkert hittar vi rätt – dock får man inte slösa med creme fraiche – en liten burk kostar 34 kronor.

Till helgen skall vi köpa husdjur – antingen fiskar eller sköldpaddor – barnen får bestämma.

Många många kramar

1 kommentar:

  1. Hej alla tjejer
    Kul att ni ser så glada ut och vilka fina kläder
    ni har fått. Hoppas ni har fått några kompisar nu och att ni trivs i er nya skola.Poolen verkar vara mycket omtyckt förstår jag. Vi skall åka till Sälen nästa vecka med kompisar som har en lägenhet där. Vi hoppas på mycket svamp och bär. Sven har bytt fönster i trapphuset och håller på att måla vitt, så nu blir det mycket ljusare där.
    Ha det så bra
    Kram kram till er alla
    Farmor & Sven

    SvaraRadera